Rome

Rome is natuurlijk een stad die u eens in uw leven bezocht moeten hebben. De stad staat vol met historie en cultuur en bovendien kunt u er ook nog eens heerlijk shoppen en uit eten gaan in een van de vele typisch Romeinse restaurantjes. Tijdens uw verblijf op camping Fabulous zult u vast en zeker eens Rome gaan bezoeken. Om u alvast op weg te helpen, zullen we hier bezienswaardigheden bespreken die de moeite van een bezoek dubbel en dwars waard zijn!

Historische bezienswaardigheden
Rome staat bekend om haar vele historische bezienswaardigheden. De meeste zijn in zo’n goede staat gebleven, dat u zich werkelijk terug in tijd waant tijdens het bezichtigen ervan. Een van de dingen die u beslist gezien moet hebben als u in Rome bent, is het Colosseum. Dit Amfitheater dat stamt uit de oudheid, is nog in goede staat en is ernorm groot. Een lust voor het oog en een van de meest bijzondere historische bouwwerken op aarde. Natuurlijk is het ook aan te raden om eens een bezoek te brengen aan Vaticaanstad, het centrum van de Rooms-Katholieke Kerk. Hier kunt u de Sint Pieterbasiliek, het Sint Pietersplein en de Engelenburcht bezoeken. Ook kunt u hier de Sixtijnse kapel bezoeken waar u tevens een kunstwerk van Michelangelo kunt bezichtigen, ‘De Schepping’ genaamd.

Kindermuseum
Natuurlijk beseffen wij ook wel dat kinderen deze bezienswaardigheden niet altijd even leuk vinden. Er zijn echter genoeg leuke dingen voor kinderen te beleven in Rome. Zo kunt u het Explora kindermuseum bezoeken, waar uw kinderen op een leuke en speelse wijze kennis maken met de wetenschap. Eigenlijk kunt u het museum zien als een enorme speelstad speciaal voor kinderen. Ook beschikt Rome over een prachtige dierentuin waar uw kinderen het zeker naar hun zin zullen hebben.

Er is in Rome zoveel te zien, dat u het nooit in een dag kunt bezichtigen. Tijdens uw verblijf op camping Fabulous kunt u echter meerdere dagen de stad bezoeken!